Painava syy

Miksi ammattiliitto JHL aloittaa lakot?

Suomen hallitus pitää sokeasti kiinni tavoitteistaan, joilla se kurjistaa suomalaisten työelämää ja romuttaa pienituloisten sosiaaliturvaa. Vuorotteluvapaat, työttömyysturvan lapsikorotukset ja aikuiskoulutustuki ovat lentämässä roskakoriin ja asumistukea halutaan leikata miljoonatolkulla (Yle uutiset 28.8.2023). Myös työttömiä kuritetaan ankarasti, kun ansiopäivärahasta aiotaan nipistää satasia.


Olemme koonneet kattavan listan hallituksen suunnittelemista leikkauksista, lataa se itsellesi ja jaa tietoa somessa ja työpaikallasi. 

· Lataa leikkauslista A4-koossa (PDF-tiedosto)

· Lataa leikkauslista, jonka voit leikata itse A5-kokoon (PDF-tiedosto)

#Painavasyy on SAK:n ja sen ammattiliittojen hätähuuto työtä tekevien puolesta. Orpon hallitus haluaa muuttaa ensimmäisen sairauspäivän palkattomaksi, helpottaa työntekijän irtisanomista ja määräaikaisten työsuhteiden käyttämistä. Hallitus aikoo poistaa yt-neuvottelut alle 50 hengen työpaikoilta.

Julkisia palveluita hallitus aikoo rusikoida rankalla kädellä. Hyvinvointialueita odottavat miljardiluokan säästöt, jotka vaarantavat suomalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastusalan toiminnan.

JHL järjestää #Painavasyy-mielenilmauksia ympäri Suomen

Teemme poliittisia työtaisteluita ja mielenilmauksia, koska vielä voimme. Lakkoja rajoittava lainsäädäntö on jo valmistelussa ja muuttaa pysyvästi työntekijöiden oikeuksia. Ammattiliitto JHL aloitti syyskuussa sarjan mielenilmauksia, joilla vastustamme hallituksen päätöntä leikkauslinjaa.

Miten voit osallistua?

· Seuraa aktiivisesti aluetoimistosi ja oman JHL-yhdistyksesi viestintää ja muista päivittää yhteystietosi omaJHL-palveluun.

· JHL järjestää tilaisuuksia eri puolilla Suomea. Päivitämme tietoa mielenilmauksista ja tapahtumista tälle sivulle.

· Osallistu tapahtumiin, vetoomuksiin ja mielenilmauksiin.

· Jaa tietoa kotona, työpaikalla, lenkkipolulla, kaikkialla.

· Tykkää, kommentoi ja jaa somessa aihetunnisteella aihetunnisteilla #JHLry ja #PainavaSyy. Tehdään yhdessä viestimme näkyväksi.

 JHL:n lisäksi myös muut SAK:n liitot järjestävät mielenilmauksia ja poliittisia työtaisteluita.

Ammattiliittosi JHL ja SAK tuottavat paljon materiaalia, jota voi jakaa tai käyttää taustana, kun keskustelet hallituksen toimista työpaikallasi. Muista esimerkiksi JHL:n kokoama leikkauslista.

 Aineistopankistamme löydät myös valmiita teksti- ja kuvapohjia, joita voit tulostaa mielenilmauksissa käytettäviä kylttejä varten. Aineistopankista löydät myös pohjatekstin rintanappiin.